Met onze partner 4INDOOR BV hebben wij op basis van hun puntenwolkdata een BIM vervaardigd van de Noorderkerk in Amsterdam. Met behulp van de 3D scan, foto en modeldata is een volledige 360° videoprojectie vervaardigd die momenteel nog t/m augustus 2023 te zien is de Noorderkerk.

In Vincent meets Rembrandt, the Untold Story, leren toeschouwers hoe Vincent van Gogh al in zijn Amsterdamse periode gefascineerd raakte door Rembrandt en hoe de schilderijen, etsen en vergezichten van de grote meester als inspiratie dienden voor zijn werk, dit alles terwijl ze een steeds veranderend 360-graden doek bekijken op de eeuwen oude binnenmuren van de Noorderkerk in Amsterdam.


New Amsterdam Travel Video - Vincent meets Rembrandt brengt de meesterwerken van Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn in een visueel verbluffende en meeslepende digitale show in de Noorderkerk in Amsterdam. Hoewel ze twee eeuwen uit elkaar leefden, deelden beide schilders een band. Ze woonden niet alleen allebei de diensten in de Noorderkerk bij, maar enkele van Rembrandts schilderijen en schetsen inspireerden Van Gogh tot het maken van zijn beste werk. Vincent legt dit uit in brieven die hij aan zijn broer Theo schrijft en die ook het raamwerk worden van de vertelling van de show. En zo beginnen de oogverblindende beelden, geprojecteerd op alle muren, plafond en vloer van de kerk met 38 projectoren en een geavanceerd computersysteem. Je kunt in de kerkbanken zitten of beter nog, op een van hun gigantische vloerkussens en je volledig laten omringen door de kunst. Een must see!!


Meer weten? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar: info@fimble.nl

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs