Digitaliseren

Nauwkeurig 3D inmeten en uitwerken van gebouwen. U kunt bij ons terecht voor het digitaliseren van bestaand vastgoed. Zowel woningportefeuilles als utiliteitsgebouwen. Vervolgens ondersteunen wij met de mogelijkheden die het BIM model biedt.
3D laserscanning

Bij renovatie, restauratie, herbestemming, transformaties en voor beheer en onderhoud is het belangrijk om de actuele situatie van uw vastgoed goed in beeld te hebben. Bestaande 2D tekeningen en andere opgeslagen gebouwinformatie komen vaak niet meer overeen met de werkelijkheid of er ontbreken gegevens (volledig). In deze gevallen biedt een 3D laserscan de oplossing!

3D virtuele kopie

Wij zetten de nieuwste inmeettechnieken in om een virtuele kopie met de actuele situatie van uw gebouw te realiseren. Met onze inmeet-methodes genereren wij 3D modellen die exact de bestaande situatie vastleggen. Uit deze 3D modellen kunnen wij vervolgens ook uw 2D tekenwerk genereren.

3D inmeten met point clouds: scan to BIM

Wij maken gebruik van een 3D laserscanners die op twee millimeter nauwkeurig gebouwen en objecten inmeten. De scan levert een Point Cloud en 360 graden foto’s van binnen en buiten om te kunnen ontwerpen, engineeren en prefabriceren op basis van de actuele situatie. Afhankelijk van de gewenste output en toepassing wordt de meest efficiënte inmeetmethode met u besproken.

Digitaliseren

Wij maken gebruik van meerdere scanmethodes:

  1. Statische scanners
  2. indoor Mobile Mapping
  3. VLX

Deze combinatie biedt ons de mogelijkheid om voor elke situatie de juiste oplossing te bieden. In onze blogsectie leggen we meer uit over de verschillende scanmethodes.

Blogs

Virtuele tour met IndoorViewer

Met de IndoorViewer van NavVis verken je ruimtes zoals Google Streetview. Op elk moment van de dag is het mogelijk je data als een nauwkeurige 3D-visualisatie bekijken. De IndoorViewer is browser gebaseerd, dus het is niet nodig om software te installeren.

Verificatie

Met de pointcloud data kunnen we ook verifiëren of bestaand tekenwerk overeenkomt met de werkelijkheid door de pointcloud over het bestaande tekenwerk te projecteren.

Scannen – FARO, VLX, M6

Fimble kan uw gebouw scannen met statief, VLX en M6.

Modelleren archief

Wij modelleren uw gebouw archief.

3D laserscannen

Bij renovatie, restauratie, herbestemming, transformaties en voor beheer en onderhoud is het uitermate belangrijk om de actuele situatie van uw vastgoed goed in beeld te hebben.

Wellicht interessante blogs

Digitaliseren in de praktijk

Een aantal case studies waarin wij onze klanten mochten ondersteunen in de beheer fase.

Voorbeeld Slide

Fimble optimaliseert vastgoedportefeuille Hoogvliet Beheer met toekomstbestendige BIM-modellen en efficiënte data-output

Bekijk case

Voorbeeld Slide

Fimble optimaliseert vastgoedportefeuille Hoogvliet Beheer met toekomstbestendige BIM-modellen en efficiënte data-output

Bekijk case

Hoogvliet Beheer

Fimble optimaliseert vastgoedportefeuille Hoogvliet Beheer met toekomstbestendige BIM-modellen en efficiënte data-output

Bekijk case

VUmc

Ook benieuwd hoe je op basis van een visuele opname van gevels en de output vanuit een 3D Revit model kan komen tot een MJOP? Lees hier dan verder!

Bekijk case

Syngenta

Voor Syngenta hebben we de actuele situatie van de locatie in De Lier in kaart gebracht met toepassing van 3D laserscanning.

Bekijk case

Gemeente Amsterdam

Fimble heeft voor de gemeente Amsterdam BIM Requirements opgesteld. Gericht op de processen van afdeling vastgoed om modellen consistent te ontvangen.

Bekijk case

Schiphol C-Pier

Scannen C-Pier incl. BIM-model updaten en verrijken met nieuwe informatie die voldoet aan het huidige Schiphol ILS/ protocol.

Bekijk case

4Indoor

Scannen en modelleren monumentaal voormalig woon-zorgcomplex Mariëngaerde in Warmond.

Bekijk case

Eigen Haard

Scannen en modelleren appartementen Watercirkel in Amstelveen.

Bekijk case

EDGE

Fimble heeft voor EDGE BIM Requirements opgesteld die de verdere ontwikkeling van BIM bij EDGE verder ondersteunt.

Bekijk case

Woonstad Rotterdam

Digitaliseren van complexen naar BIM modellen voor Woonstad Rotterdam m.b.v. laserscanning en archieftekeningen.

Bekijk case

Ditt. Officemakers

As-built situaties uitwerken en engineering renovatieprojecten in BIM.

Bekijk case

NEOO B.V. / Heilijgers B.V.

House Modernes. Transformatieproject in Utrecht.

Bekijk case

Vanaf het ontwerp tot en met het beheer bieden wij diensten die jou en je organisatie ondersteunen.

Bekijk hoe het vervolg van het proces er uit kan zien.