Bureau

Maak kennis met Fimble

Vanaf ontwerp tot beheer

Ons bureau focust zich op het faciliteren van gebouwinformatie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw en werkt uitsluitend met open data waardoor communiceren met software van derden altijd tot de mogelijkheid behoort.

Wij zijn jong en ambitieus.

Met een frisse blik op innovaties in de ICT en bouwwereld ontzorgt Fimble u met het beheer van uw gebouwen door middel van een (3D) informatiemodel.

Vanaf het ontwerp tot en met het beheer bieden wij diensten aan die uw organisatie ondersteunen. Inzicht in het gebouw, eenvoudig, online en overal beschikbaar.

Team

De mensen die het allemaal waar maken

Jelle de Boer

Founder

Léander van der Voet

Founder

Michael Sandel

Commercieel directeur

Hendrik-Jan Minholts

Project manager

Joep van Motman

BIM adviseur en modelleur

Michèle Mollet

BIM adviseur en modelleur

Mikael van der Wal

BIM consultant / BIM expert

Jakob Oudejans

BIM modelleur

Hanna Raatesalmi

BIM modelleur

Percy Stoffelen

BIM modelleur

Antonio Maesano

BIM modelleur

Pepijn de Waard

Junior BIM modelleur

Kom jij Fimble versterken?

Fimble is opzoek naar nieuwe medewerkers die ons team kunnen versterken. Ben jij geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Bekijk vacatures

’’

Door mooie samenwerkingen kunnen we kennis delen en innovatie bij elkaar stimuleren

Jelle de Boer,
Oprichter Fimble
Als Fimble hechten we veel waarde aan ons netwerk en samenwerkingen met andere partijen om zo kennis te kunnen delen en innovatie te kunnen stimuleren bij elkaar. Met een aantal partijen werken we dan ook al lang samen. Wij staan altijd open voor nieuwe en bestaande partijen om aan ons netwerk te verbinden.

Partners

Testimonial Image

BASED

Adviesbureau BASED BIM management & consultancy richt zich op het persoonlijk adviseren en ondersteunen van multidisciplinaire bouw- en vastgoedteams bij het implementeren en het toepassen van BIM.

Meer informatie
No items found.
Testimonial Image

BASED

Adviesbureau BASED BIM management & consultancy richt zich op het persoonlijk adviseren en ondersteunen van multidisciplinaire bouw- en vastgoedteams bij het implementeren en het toepassen van BIM.

Meer informatie

Ondersteunende standaarden

NEN 2767 betreft een eenduidige methodiek voor de conditiemeting van alle onderscheiden beheerobjecten in de gebouwde omgeving.
De NEN 2580 bevat termen, definities en bepalingsmethoden voor oppervlakten van terreinen die bestemd zijn voor gebouwen en voor vloeroppervlakten en inhouden van gebouwen of delen ervan. Kortom, NEN 2580 geeft aan hoe u te werk moet gaan.
De Revit Standards heeft als doel om het BIM proces te structureren en te stroomlijnen. Dit doen zij door uniformiteit aan te brengen in de data. Uniformiteit in de data voorkomt miscommunicatie en reduceert daarmee de faalkosten. Om haar doel te bereiken onderhoudt en beheert de stichting de standaard, ontsluit ze informatie over de afspraken en deelt ze haar kennis en expertise. De Standards zelf omvatten een scala aan werkafspraken die zorgen voor een uniforme opbouw van een Revit model. Omdat de Revit Standards goed aansluiten bij onder andere de Basis ILS maken we bij Fimble graag gebruik hiervan.
Een groeiend aantal partijen in de bouw sluit zich aan bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren. In deze specificatie staan afspraken waar een BIM model in de basis aan zou moeten voldoen. Het beheer van de BIM basis ILS wordt vormgegeven in samenwerking met buildingSMART Benelux en is gebaseerd op OpenBIM principes. Met de BIM basis ILS versie 2 gaat de BIM basisILS-beweging een nieuwe fase in: eentje waarin eenduidig samenwerken voor een nóg breder publiek mogelijk is. Bij Fimble ondersteunen we dit initiatief van harte omdat we van mening zijn dat BIM modellen altijd bepaalde basis-eigenschappen zouden moeten hebben en op een bepaalde manier zou moeten zijn opgebouwd.
OpenBIM is een universele benadering van ontwerp, realisatie en exploitatie van gebouwen op basis van open software standaarden en workflows. OpenBIM is een initiatief van buildingSMART en wordt door haar leden wereldwijd gepromoot in de gehele AEC industrie. Door middel van certificering worden softwareleveranciers gestimuleerd hun software te verbeteren, te testen en te valideren op het gebied van data-uitwisseling. Fimble is voorstander van OpenBIM principes en gelooft er in dat samenwerking tot stand kan komen ongeacht gebruikte software of leverancier.
Aedes gelooft in dat het gebruik van BIM woningcorporaties kan helpen om samenwerking en transparantie te bereiken. De ambitie van Aedes is daarom om alle woningcorporaties op een eenduidige manier met BIM te laten werken. Om de toepassing van BIM bij woningcorporaties efficiënt te laten verlopen is de Aedes ILS ontwikkeld. Fimble is aanhanger en voorstander van de Aedes ILS. Daarnaast weten we uit ervaring wat er bij komt kijken om deze visie en manier van werken in de praktijk toe te passen.

Lidmaatschappen

Circle is een no nonsense Amsterdamse Business Club met een gemêleerd gezelschap aan Businessleden variërend van Installateurs, vastgoed- en installatie adviseurs, leveranciers, gemeente en opdrachtgevers. Maandelijkse worden er netwerk- kennisbijeenkomsten of projectbezoeken georganiseerd waar haar leden worden voorgelicht over de laatste technieken, nieuwtjes, weetjes en topics door aansprekende gastsprekers.
VGME (Vastgoedmanagers en Experts) richt zich op het bijeenbrengen van vastgoedmanagers en experts en op persoonlijke vakinhoudelijke ontwikkeling van haar leden. Dit doet ze door het aanbieden van bijeenkomsten met experts waarin relevante thema’s centraal staan en het bieden van gelegenheid voor het versterken van het netwerk.